(FOTO) Milanović se je obregnil ob Plenkovićevo druženje z Novakom Đokovićem: "Veste, to je tisti rusofil ..."

Va
30.10.2023 16:03

Predsednik hrvaške vlade se očitno brez težav fotografira z ljudmi, ki so odkrito na strani Moskve, je komentiral Milanović. Čaka tudi, da mu premier pojasni hrvaško nepodporo resoluciji za takojšnje končanje napadov na Gazo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Novak Đoković na finalu ragbija. 
Reuters

Zoran Milanović še vedno čaka, je povedal novinarjem, pojasnilo premierja Andreja Plenkovića, zakaj je Hrvaška v Generalni skupščini OZN glasovala proti resoluciji, ki poziva k takojšnji (in) humanitarni prekinitvi napadov na Gazo, v katerih umirajo civlisti, med njimi nešteto otrok, kar je povzročilo precejšnje začudenje naših južnih sosedov.

"Čakamo, da nam veliki dedramatizator pojasni, kaj so pravzaprav naredili," je izjavil Milanović po poročanju portala Index.hr. Komentiral je tudi prisotnost Plenkovća v Franciji, na finalu svetovnega prvenstva v ragbiju minuli konec tedna. Fotografije ga prikazujejo nasmejanega v družbi francoskega predsednika Emmanuela Macrona in srbskega teniškega zvezdnika Novaka Đokovića. "To je sicer tisti rusofil. Genialen športnik, za katerega načeloma navijam, a rusofil," je hrvaški predsednik komentiral v svojem slogu.

Profimedia

Obenem, pravi Milanović, se obračunava s poslanci, ki so v hrvaškem saboru gasovali proti vpletanju Hrvaške v vojno in proti urjenju vojakov za vojno v Urajini, ker jim ni vseeno za hrvaške interese, po drugi strani pa se (Plenković, op. a.) brez problema fotografira z ljudmi, ki so odkrito na strani Moskve, je komentiral hrvaški predsednik.  

Nesoglasja med predsednikoma države in vlade se na Hrvaškem vrstijo praktično vsak dan. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta