(FOTO) Na Portugalskem spet obširna preiskava za izginulo deklico Maddie McCann

M.R.
23.05.2023 10:50

Na Portugalskem poteka obsežno iskanje morebitnega trupla deklice Madeleine McCann, ki je izginila leta 2007. Iščejo jo v bližini rezervata Arade, ki ga je pogosto obiskoval glavni osumljenec za njeno izginotje Christian Brückner.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Policijski tabor v rezervatu Arade, kjer poteka iskanje trupla Madeleine McCann.
REUTERS

Portugalski portal Expresso poroča, da je Nemec Christian Brückner izjavil, da naj bi bil tam "njegov mali raj".

Policija je potrdila, da je iskalna akcija povezana z Maddie in da bo iskanje, ki naj bi trajalo nekaj dni, usmerjeno na kopno. Kraj, ki ga preiskujejo, je sicer od resorta, v katerem je izginila Maddie, oddaljen okoli 50 kilometrov. 

REUTERS
REUTERS

Že v ponedeljek popoldne so policisti zaprli območje okoli umetnega jezera z jezom, ki ga bodo preiskovali, in tam postavili modre šotore. 

Madeleine McCann je bila v času izginotja 3. maja 2007 stara tri leta. Izginila je iz svoje sobe v letovišču Algarve, kjer je bivala z družino. Njeni starši so bili takrat na večerji s prijatelji v bližnjem letovišču Praia da Luz. 

Reuters
REUTERS

Kdo je osumljenec Brückner?

Nemški tožilci so lani Brücknerja obtožili poslistva in spolnih zlorab otrok na Portugalskem. Dejanja naj bi bil izvršil med 28. decembrom 2000 in 11. junijem 2017. Bil je že obsojen zaradi zlorab otrok in tihotapljenja droge, trenutno pa v Nemčiji prestaja zaporno kazen zaradi posilstva 72-letne ženske. Od lanskega leta je tudi osumljenec za izginotje male Madeleine. 

REUTERS
REUTERS

Nemška policija je junija 2020 sporočila, da je Madeleine po predvidevanjih mrtva in da je verjetno za to odgovoren Brückner. Sam to zanika in za zdaj v zvezi s tem proti njemu ni bila vložena obtožnica. Vendar pa ga nemški tožilec Wolters obravnava kot glavnega osumljenca. V času izginotja deklice je namreč bival v bližini letovišča. 

REUTERS
Kate in Gerry McCann leta 2017
REUTERS

Rezervat Arade so deloma preiskovali že leta 2008. Takrat je portugalski tožilec Marcos Aragao Correia zahteval, da se preveri območje, na katerem so plule ladje, saj je dobil namig, da naj bi bilo na tem območju odvrženo dekličino truplo. Potapljači so našli kosti, za katere se je kasneje izkazalo, da so živalskega izvora. 

Zadnja preiskava na Portugalskem v zvezi z izginotjem male Maddie je bila opravljena leta 2014, ko je britanska policija dobila dovoljenje, da preišče grmičevje v bližini kraja njenega izginotja. 

Fotogafija izginule Britanke Madeleine McCann
Reuters

Dekličina starša Kate in Gerry McCann sta ta mesec obeležila 20. rojstni dan svoje hčerke, pri tem pa obljubila, da iskanja ne bosta nikoli opustila.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta