(FOTO) Nove podrobnosti: Zadnje trenutke na Titanu so preživeli v popolni temi, poslušali so svojo najljubšo glasbo

A.L.
04.07.2023 09:45

Na spletu je zaokrožila tudi poslednja fotografija Shahzada in Sulemana Dawooda, očeta in sina, preden sta se vkrcala v plovilo. Na njej nosita reševalna jopiča, čeladi in nepremočljivo oranžno vetrovko.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

The New York Times razkriva podrobnosti usodne Titanove odprave na dno Atlantskega oceana. Kot poročajo, so potniki pred svojim poslednjim potovanjem dobili navodila, naj zjutraj ne pijejo kave, naj zaužijejo lahko hrano in naj si na telefone naložijo svoje najljubše pesmi, ki jih bodo lahko predvajali med potopom. Izvršni direktor podjetja OceanGate Stockton Rush, ki je bil del peterice potnikov, naj bi prepovedal predvajanje country glasbe.

Rush je potnike opozoril tudi, da bo spust potekal v popolni temi. Žaromete so ugasnili, ker so s tem želeli prihraniti energijo. Na poti proti razbitinam Titanika pa naj bi potniki lahko v temi opazovali bioluminiscentna globokomorska bitja.

Na spletu je zaokrožila tudi poslednja fotografija Shahzada ter Sulemana Dawooda, očeta in sina, preden sta se vkrcala v plovilo. Na njej nosita reševalna jopiča, čeladi in nepremočljivo oranžno vetrovko. 

Spomnimo, strokovnjaki so v razbitinah podmornice Titan, ki je med potapljanjem k razbitinam Titanika implodirala, pri čemer je umrlo pet ljudi, našli njihove domnevne posmrtne ostanke. Dele podmornice so minulo sredo dvignili na površje v Kanadi, nato pa prepeljali v eno od ameriških pristanišč za nadaljnjo analizo.

Na krovu so bili britanski raziskovalec Hamish Harding, francoski strokovnjak za podmornice Paul-Henri Nargeolet, pakistansko-britanski poslovnež Shahzada Dawood in njegov sin Suleman ter izvršni direktor podjetja OceanGate Expeditions, ki upravlja podmornico, Stockton Rush.

Najverjetneje so umrli takoj, ko je podmornica Titan implodirala pod pritiskom globine severnega Atlantika na globini štirih kilometrov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta