Pretresljiva izpoved ženske, ki je na podmornici Titan izgubila sina in moža: "Za vse je kriva Rubikova kocka"

A.L.
26.06.2023 10:49

Christine je bila tudi na Polar Princeu, ladji, ki je sledila Titanu: ''Komunikacija s Titanom se je zelo hitro izgubila. Takrat nisem razumela, kaj to pomeni, potem pa je šlo vse navzdol.''

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Za vse je kriva Rubikova kocka, je del pretresljive izpovedi Christine Dawood, matere 19-letnega Sulemana, ki je z očetom umrl v podmornici Titan. Suleman je na potovanje prinesel Rubikovo kocko, njegov glavni cilj pa je bil podreti svetovni rekord, je razkrila njegova mama. Prijavil se je tudi že v Guinnessovo knjigo rekordov, njegov oče Shahzada pa je s seboj prinesel kamero, da bi vse posnel.

Christine je bila tudi na Polar Princeu, ladji, ki je sledila Titanu: ''Komunikacija s Titanom se je zelo hitro izgubila. Takrat nisem razumela, kaj to pomeni, potem pa je šlo vse navzdol.''

In razkrila še: "V tisti podmornici bi morala biti že prej, a mi je pandemija prekrižala načrte. Potem sem prepustila sedež Sulemanu, ki je res želel iti. Oboževal je Rubikovo kocko, povsod jo je nosil s seboj. Znal jo je rešiti v 12 sekundah. V nekem trenutku mi je povedal, da želi zložiti Rubikovo kocko na globini 3700 metrov v bližini Titanika,'' je za BBC povedala Sulemanova mama. "Vesela sem bila zanju, tako sta si želela iti ... Tudi moj mož je bil obseden z vsem in vsem, je tip človeka, ki je šel po večerji gledat dokumentarce," je dodala in razkrila, da je po 96 urah izgubila upanje. "Pripravljena sem bila na najhujše."

S 17-letno hčerko Alino bosta poskušali sestaviti Rubikovo kocko v čast sinu in bratu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta