(FOTO) Po novih ruskih napadih v Harkovu izbruhnilo več požarov

STA, Gr.G.
04.05.2024 10:45

Ukrajinska zračna obramba je ponoči uničila 13 brezpilotnih letal, s katerimi so ruske enote napadle cilje v regijah Harkov in Dnipropetrovsk.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Po prvih podatkih so bile v napadu poškodovane štiri osebe, med njimi tudi otrok.
EPA

Ruske sile so ponoči znova napadle cilje na vzhodu Ukrajine. V drugem največjem mestu v državi Harkov je po ruskih napadih z raketami in brezpilotnimi letali, v katerih so bile poškodovane štiri osebe, izbruhnilo več požarov, so po poročanju nemške tiskovne agencije dpa sporočile ukrajinske oblasti.

EPA
Reuters

Ukrajinska zračna obramba je ponoči uničila 13 brezpilotnih letal, s katerimi so ruske enote napadle cilje v regijah Harkov in Dnipropetrovsk, je sporočil poveljnik ukrajinskih zračnih sil Mikola Oleščuk. Iranska brezpilotna letala, ki jih uporablja ruska vojska, so vzletela iz regije Belgorod, tik ob meji z Ukrajino, je dodal.

Reuters
EPA

V mestu Harkov je po napadih dveh brezpilotnih letal izbruhnilo več požarov, je sporočila tamkajšnja civilna zaščita. Gašenje se je nadaljevalo tudi zjutraj. Po prvih podatkih so bile v napadu poškodovane štiri osebe, med njimi tudi otrok.

EPA
Reuters

Harkov je v ruski agresiji na Ukrajino eno od najbolj prizadetih mest. Ruske sile so mesto neuspešno poskušale zavzeti v začetku agresije, ko so ga več mesecev praktično vsak dan napadale z raketami in brezpilotnimi letali. Po mnenju več vojaških strokovnjakov pa Moskva načrtuje še en poskus zavzetja mesta, poroča dpa.

Reuters
Reuters
Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta