(FOTO) Pred nekdanjim sedežem Charlie Hebdoja napad z mačeto: Štirje ljudje ranjeni, dva huje

M.R.
25.09.2020 13:20

Danes zjutraj se je pred nekdanjim sedežem francoske satirične revije Charlie Hebdo v Parizu, na kraju terorističnega napada januarja 2015, zgodil nov napad.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Francoska policija na kraju napada
EPA

Štirje ljudje so bili ranjeni v napadu z nožem, dva med njimi sta utrpela hujše poškodbe, poroča časnik Le Parisien, in bi lahko bila v smrtni nevarnosti. 

EPA

Na kraju so policisti našli tudi sumljiv paket, zaradi česar so evakuirali bližnjo okolico. A v paketu nato niso našli eksploziva. So pa na kraju našli oster predmet, po besedah policijskega vira televizije Sky News, naj bi šlo za mačeto. 

Razlog za napad še ni znan. Policija pa je prosila meščane, naj se izogibajo tega območja, saj je policijska akcija še v teku. Kraj napada preletava tudi helikopter. 

EPA

Enega osumljenca za napad so že prijeli, Le Parisien pa poroča, da bi lahko napad izvedla celo dva napadalca. Prijeti naj bi bil oblečen v okrvavljeno majico, za zdaj pa ni potrditve, da gre za napadalca.

Reuters

Januarja 2015 je bil takratni sedež satirične revije Charlie Hebdo prizorišče terorističnega napada, v katerem je bilo ubitih 12 ljudi, 11 pa ranjenih. Povod je bil objava karikature preroka Mohameda. 

EPA

Napad sta izvršila dva islamista, v teh dneh pa v Parizu poteka sojenje 14 njunim pomočnikom. Revija Charlie Hebdo je pred začetkom sojenja spet objavila karikature preroka Mohameda, zaradi česar je teroristična mreža Al Kaida zagrozila z novimi napadi. Danes naj bi na sodišču pričali vdovi pokojnih napadalcev.

Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta