(FOTO) Strelski napad v Nemčiji: Storilec je 43-letni Nemec, ki naj bi gojil sovraštvo do tujcev, ubil naj bi tudi svojo mamo

M.R.
20.02.2020 06:36

V nemškem mestu Hanau je bilo v dveh strelskih napadih v barih s šišami ubitih najmanj devet ljudi, več ljudi pa je bilo še ranjenih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Forenziki na enem izmed dveh prizorišč napada.
REUTERS

Policija je malo po 5. uri tvitnila, da so osumljenca za napad našli mrtvega v svojem stanovanju. Poleg njega je bila mrtva še ena oseba. Policisti dodajajo, da verjetno ni bil v napad vpleten nihče drug.
Sprva so poročali o osmih žrtvah in petih ranjenih, danes zjutraj pa je policija sporočila, da je bilo devet žrtev obeh napadov. Po poročanju časnika Frankfurter Allgemeine je bilo ranjenih več ljudi. Hanau sicer leži v zvezdni deželi Hessen in leži 25 kilometrov vzhodno od Frankfurta.
{twitter}https://twitter.com/Polizei_soh/status/1230342279879151622{/twitter}
{twitter}https://twitter.com/ElsaesserKevin/status/1230268496312983552{/twitter}
Nemški mediji poročajo, da naj bi bil napadalec skrajni desničar, časnik Bild pa celo poroča, da naj bi pustil za seboj tudi pismo, v katerem priznava dejanje. Nemška agencija dpa še poroča, da naj bi storilec objavil tudi videoposnetek, ki ga zdaj pregledujejo preiskovalci. V njem naj bi po besedah neimenovanega vira blizu preiskavi govoril o teorijah zarot. 

Posebne enote so iskale napadalca.
REUTERS
REUTERS
REUTERS
Tulec naboja na kraju napada
REUTERS
REUTERS
EPA
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta