(FOTO) Tragična smrt mlade plesalke: Zaužila je piškote, doživela alergijsko reakcijo in umrla

A.L.
27.01.2024 10:41

Primer bosta pod drobnogled vzela oddelek za varstvo potrošnikov in oddelek za javno zdravje v Connecticutu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Tuji mediji poročajo o tragični zgodbi, ki je doletela družino mlade plesalke. 25-letna Angležinja Órla Baxendale se je preselila v New York, da bi tam razvijala svojo plesno kariero. A njena zgodba ima tragičen konec. Zaradi anafilaktičnega šoka, ki se je zgodil potem ko je zaužila piškote, na etiketi katerih med sestavinami niso bili navedeni arašidi, je umrla. 

Družinski odvetnik je medijem pojasnil, da je bila zaradi svoje alergije Órla previdna pri vsem, kar je zaužila. "Vedno je temeljito preverila sestavine na vseh embalažah. S seboj je vedno nosila tudi Epi-Pen in se obkrožila z ljudmi, ki ga znajo aplicirati." Ob tem je povedal še, da je bila mlada plesalka "sijoča in pogumna, nenehno je sledila svojim sanjam". Družina je ob njeni prerani smrti povsem skrušena in si od tragedije ne bo nikoli opomogla, še pišejo tuji mediji.

Dogodek je prizadel tudi ponudnika piškotov, ki so bili usodni za Órlo Baxendale. Odpoklicali so prodajo piškotov in sporočili, da je to izredno žalosten dogodek. "Vsi smo pretreseni in zelo žalostni."

Ponudnik, pri katerem so bili piškoti prodani, je za medije dejal, da je dobavitelj spremenil recept in začel prehajati s sojinih oreščkov na arašide, sami pa da o tem niso bili obveščeni. Dobavitelj se je že odzval in zatrdil, da so bili vsi izdelki ustrezno označeni.

Primer bosta pod drobnogled vzela oddelek za varstvo potrošnikov in oddelek za javno zdravje v Connecticutu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta