(FOTO) V strmoglavljenju helikopterja pri Kijevu umrl minister, med žrtvami tudi trije otroci. Odzval se je Golob

STA, M.R.
18.01.2023 09:37

V strmoglavljenju helikopterja v Ukrajini umrlo najmanj 14 ljudi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Prizorišče strmoglavljenja helikopterja v Kijevu
REUTERS

"V mestu Brovari je helikopter padel v bližini vrtca in stanovanjske stavbe. V vrtcu so bili otroci in zaposleni. Zabeležili smo žrtve," je na Telegramu sporočil Kuleba, pri čemer pa njihovega števila ni navedel. Dodal je, da informacije o okoliščinah in žrtvah nesreče še preučujejo.

EPA

Mediji poročajo, da je v nesreči umrlo najmanj 14 ljudi, med žrtvami so trije otroci, poleg njih pa so umrli še ukrajinski notranji minister 42-letni Denis Monastirski, njegov namestnik Jevgen Jenin in državni sekretar Jurij Lubkovič. 29 ljudi je bilo poškodovanih, med njimi 15 otrok. Vse poškodovane so prepeljali v bolnišnice. V helikopterju je bilo sicer devet ljudi, šest  predstavnikov notranjega ministrstva in trije člani posadke.

EPA

 

Svetovalec na notranjem ministrstvu Anton Heraščenko je glede pokojnih predstavnikov notranjega ministrstva na Facebooku zapisal, da so prijatelji in državniki, "ki so želeli močnejšo Ukrajino". "Vedno se vas bomo spominjali. Za vaše družine bo poskrbljeno," je še dodal.

Namestnik vodje urada predsednika države Kirilo Timošenko je dejal, da je bil minister na poti na vojno območje. Po njegovih besedah delo na ministrstvu zaradi smrti vodstva ne bo trpelo.

"Danes se je v Brovarih v kijevski regiji zgodila strašna tragedija. Helikopter SES (državne službe za ukrepanje ob nesrečah) je strmoglavil, na kraju nesreče pa je izbruhnil požar. Bolečina je neizrekljiva," je Zelenski zapisal na družbenih omrežij. "Naj vsi, ki jim je to črno jutro vzelo življenje, počivajo v miru," je dodal.

Stavbe zaradi električnega mrka niso bile osvetljene

Britanska medijska hiša poroča, da za zdaj ni nobenih indiciev, ki bi kazali na kaj drugega kot nesrečo. A pri tem dodaja, da naj bi priče trdile, da je za to kriva ruska vojna. "Bilo je zelo megleno, hkrati pa ni bilo elektrike, posledično v stavbah ni bilo luči," je za BBC povedal lokalni prebivalec Volodimir. 

REUTERS
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski in notranji minister Denis Monastirski 18. junija 2022 v Odesi.
Reuters
REUTERS

Strmoglavil je helikopter Eurocopter EC225 Super Puma, ki ga je uporabljala služba za izredne razmere. 

Na kraj strmoglavljenja so že reševalci, policija in gasilci. Otroke in zaposlene so po strmoglavljenju helikopterja evakuirali iz vrtca, je še povedal Kuleba. 

REUTERS

Mesto Brovari z okoli 100.000 prebivalci se sicer nahaja na obrobju ukrajinske prestolnice Kijev.

REUTERS
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta