Hrvaška vojska po strmoglavljenju helikopterja v morju našla tudi truplo drugega pilota

M.R.
28.01.2020 08:41

Potapljači hrvaške vojske so danes našli tudi truplo drugega vojaškega pilota, ki je včeraj pri Šibeniku strmoglavil s helikopterjem v morje. Našli so ga malo po 8. uri, najprej pa so truplo opazili s pomočjo vojaškega avtonomnega podvodnega vozila remus.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Helikopter hrvaške vojske kiowa warrior OH-58D.
Gregor Grosman

Gre za truplo pilota Tomislava Baturina. Že včeraj so iz vode potegnili truplo drugega pilota Marina Klarina. Včeraj je iskalo sedem ladij in helikopter. Zvečer so v iskanje vključili tudi omenjeno avtonomno podvodno vozilo, ki ga uporablja hrvaška vojska. 
Zaradi nesreče, ki se je zgodila iz do zdaj še neznanega razloga, je hrvaška vojska do nadaljnjega prizemljila vse helikopterje kiowa warrior, s katerim sta strmoglavila tudi omenjena pilota. 
Pilota sta strmoglavila s sicer razmeroma novim helikopterjem, saj je bil izdela leta 2011. Oba pilota sta imela veliko izkušenj, Klarin je pilot že 20 let in je bil v zraku več kot 2500 ur, mlajši Baturin pa je imel opravljenih več kot 1000 ur. Helikopter je strmoglavil okoli 11. ure med poletom. V zraku je takrat bil še en helikopter te vrste in pilota v njem sta dejala, da sta nenadoma opazila, kako je drug helikopter, ki je letel nekoliko nižje, kar naenkrat pristal v morju. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta