Hrvaški zavod za javno zdravstvo razkriva, v katerih mestih se je z novim koronavirusom okužilo največ turistov

Gr.G.
26.08.2020 12:46

Hrvaški zavod za javno zdravstvo je objavil novo tedensko poročilo z vsemi najnovejšimi informacijami, povezanimi s koronavirusom oziroma okužbami.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Utrinek s splitskega področja ...
Reuters

V spodnji tabeli je prikazano število obolelih tujcev in informacija o tem, kje so se okužili z novim koronavirusom. Pri številnih turistih točne lokacije sicer niso mogli zanesljivo določiti, saj so potovali po državi in obiskali več mest. Je pa, kot kaže, med Avstrijci Makarska izredno priljubljena, saj so prav tam zabeležili največje število okužb avstrijskih državljanov, medtem ko je bilo največ Nemcev okuženih v Novalji. Slovencev, ki naj bi se okužili na Hrvaškem, je skupaj 52. Pred tednom dni je sicer hrvaški zavod poročal, da se je največ Slovencev, 51, okužilo na Pagu (Novalja) in Vodicah. 
​Na uradni spletni strani koronavirus.hr so na podlagi poročil sistema EWRS zbrali podatke za obdobje med 7. julijem in 24. avgustom 2020. 

Koronavirus.hr
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta