Hutijevske napade na Rdečem morju občutijo tudi v Luki Koper

Boris Jaušovec
29.12.2023 06:00

Tovorne ladje z Daljnega in Bližnjega vzhoda zavoljo napadov iz Jemna v ožini Bab Al Mandab zamujajo v vsa evropska pristanišča, tudi v Luko Koper

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Hutijevski upornik na tovorni ladji Galaxy Leader, ki so jo v Rdečem morju zajeli 20. novembra
Houthi Military Media

Hutijci, ki so blizu Iranu, so, kot trdijo, v znak podpore Palestincem v vojni med Izraelom in palestinskim gibanjem Hamas na ladje v Rdečem morju izvedli že več napadov. Da to čutijo tudi v naši Luki Koper, nam je potrdila vodja njenega področja odnosov z javnostmi Marina Jelen: "Da, zategadelj prihaja do določenih zamud, kot sicer povsod po evropskih pristaniščih. Kasnijo večje ladje, ki k nam plujejo direktno z Daljnega in Bližnjega vzhoda prek Sueza in torej tudi prek Rdečega morja. Nekaj zavoljo tega, ker so nekatere raje izbrale varnejšo plovbo okoli Rta dobre nade na jugu Afrike, še bolj pa zato, ker sicer plujejo po Rdečem morju, vendar morajo počakati na oboroženo spremstvo oziroma varovanje. Ladjarji, ki so že preusmerili svoje ladje, bodo v Severni Jadran svoj tovor dostavili s približno desetdnevno zamudo. Zamujajo pa tudi manjše ladje iz Sredozemlja, ko gre za transshipment. To so ladje, ki z večjih tovornih ladij prevzamejo del tovora in ga spravijo do nas. Vsekakor razmere v Rdečem morju budno spremljamo in redno komuniciramo z ladjarji."

ZDA so zato za zaščito tovornega prometa naznanile vzpostavitev mednarodne koalicije pod svojim vodstvom, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Pomorsko operacijo Atalanta, ki jo je EU vzpostavila leta 2008 za boj proti piratom ob obali Somalije, potem ko so na tej pomembni pomorski poti proti Evropi pirati ugrabili več ladij, od leta 2019 operacijo vodi Španija.

Toda trenutno v njenem okviru v Indijskem oceanu deluje le ena ladja španske mornarice. Zato je španski premier Pedro Sanchez na tiskovni konferenci ob koncu leta izpostavil, da omenjena španska ladja ni primerna za patruljiranje v Rdečem morju. V prvem javnem odzivu na to vprašanje je dejal, da so tveganja in razmere v Rdečem morju drugačna kot v Indijskem oceanu. Španski mediji pa so poročali, da so v ozadju notranjepolitični razlogi. Sanchezovi socialisti namreč vodijo manjšinsko vladno koalicijo, v kateri je tudi skrajno leva stranka Sumar, ki nasprotuje ameriški zunanji politiki.

Ameriško obrambno ministrstvo je namreč že prejšnji teden sporočilo, da se je mednarodni koaliciji pod vodstvom ZDA za zaščito tovornega prometa v Rdečem morju pridružilo okoli 20 držav. Ameriški obrambni minister Lloyd Austin je operacijo poimenoval Zaščitnik blaginje in navedel, da bodo s svojimi bojnimi plovili na vodi in v zraku sodelovale še Velika Britanija, Bahrajn, Kanada, Francija, Italija, Nizozemska, Norveška, Sejšeli in tudi Španija, preostale države, ki ne želijo biti imenovane, pa bodo zagotavljale obveščevalno podporo na jugu Rdečega morja in v Adenskem zalivu.

Po podatkih Mednarodne pomorske zbornice (ICS) je Rdeče morje "morska avtocesta", ki povezuje Sredozemlje z Indijskim oceanom in s tem Evropo z Azijo, saj po njem poteka dvanajst odstotkov svetovne trgovine. Skozi Sueški prekop, ki povezuje Sredozemlje in Rdeče morje, vsako leto pluje približno 20.000 ladij. Hutijski uporniki v Jemnu so od začetka vojne med Izraelom in palestinskim gibanjem Hamas 7. oktobra izvedli že več napadov z droni in raketami na plovila v regiji, nekaj ladij so zasegli. Od tedaj so večkrat zatrdili, da bodo napade na izraelske ladje in ladje, ki potujejo v smeri Izraela, nadaljevali, vse dokler izraelska vojska ne ustavi bombardiranja Gaze, ljudje v tej palestinski enklavi pa ne dobijo dovolj humanitarne pomoči.

Zavoljo tega sta dva od večjih ladjarjev, danski Maersk in nemški Hapag-Lloyd - prav njegovo ladjo je takrat zadel izstrelek -, že sredi decembra sporočila, da ne bosta več plula čez Rdeče morje oziroma skozi ožino Bab Al Mandab, kar mimogrede v arabščini pomeni Vrata solz ali Solzna vrata, kjer so napadi daleč najpogostejši. Podobno odločitev sta pozneje sporočila še italijansko-švicarski in francoski ladjar MSC in CMA CGM in drugi. Prav tovorno ladjo MSC so Hutijci napadli minuli torek z raketami, češ, da se posadka ni odzvala na več opozoril. Pri MSC, ki ima sedež v Ženevi, so za nemško tiskovno agencijo DPA potrdili, da je bila njihova ladja res tarča napada, ko je plula iz Savdske Arabije v Pakistan. "Vsi člani posadke so na varnem in ni poročil o ranjenih. Poteka temeljit pregled stanja ladje," so še navedli, kaj več podatkov niso razkrili, šlo pa naj bi za ladjo MSC United.

Več so povedali v ameriškem Pentagonu in so potrdili, da so samo tisti torek njihove oborožene sile v obdobju desetih ur sestrelile ducat dronov, tri balistične izstrelke, usmerjene proti ladjam, in dva izstrelka, namenjena proti ciljem na kopnem, verjetno v Izraelu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta