Ima Vladimir Putin dvojnika? Odzvali so se v Moskvi

STA, Va
25.04.2023 08:54

"Verjetno ste že slišali govorice, da naj bi imel več dvojnikov, ki hodijo naokrog, medtem ko on sedi v bunkerju."

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

V Kremlju so zavrnili namigovanja, da ima ruski predsednik Vladimir Putin dvojnika ali več dvojnikov, ki naj bi ga nadomeščali na določenih javnih nastopih.

"Verjetno ste že slišali govorice, da naj bi imel Putin več dvojnikov, ki hodijo naokrog, medtem ko on sedi v bunkerju. To je laž," je tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov izjavil v ponedeljek na izobraževalnem dogodku za mlade v Moskvi.

"Sami vidite, kakšnega predsednika imamo. Vedno je bil zelo dejaven in takšen tudi ostaja. Tisti, ki delamo z njim, ga komaj dohajamo," je dodal Peskov.

Njegovi komentarji so sledili večkratnim namigovanjem, da Putina ob pojavljanju v javnosti nadomeščajo dvojniki. Zadnji namigi so se v medijih pojavili, potem ko je Putin minuli teden odpotoval v Ukrajino in obiskal območja v regijah na vzhodu države, ki jih je zasedla Rusija.

"To ni bil pravi Putin," je takrat dejal sekretar ukrajinskega nacionalnega varnostnega in obrambnega sveta Oleksij Danilov, v Kremlju pa so njegove namige odločno zanikali. O tem, da bi Putina na katerem koli uradnem nastopu v javnosti nadomeščal dvojnik, ni nobenih dokazov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta