Ivica Todorić že v Zagrebu, odpeljali so ga v zapor

M.R.
07.11.2018 15:48

Hrvaški mediji poročajo, da je Velika Britanija Hrvaški izročila Ivico Todorića, ki je z rednim letom v spremstvu policije prispel na zagrebško letališče.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ivica Todorić pred sodišče v Londonu.
Reuters

Letalo družbe Croatia Airlines je v Zagrebu pristalo okoli 21. ure. Na njem je bil tudi nekdanji prvi mož Agrokorja Ivica Todorić, ki je ob izbruhu afere o družbi, ki jo je vodil, pobegnil v Veliko Britanijo. 
Bil je v spremstu policistov, saj so ga britanske oblasti predale hrvaškim, ki so za njim razpisale mednarodno tiralico. Hrvaški mediji poročajo, da so najprej z letala sestopili vsi ostali potniki, nato še Todorićeva soproga Vesna, zadnji pa še Ivica Todorić. Policisti so ga že na letališki pisti vkrcali v posebno vozilo in ga odpeljali v zapor. Še pred tem je na kratko novinarjem dejal, da se dobro počuti. Njegova žena Vesna pa je povedala, da bo na sodišču dokazal svojo nedolžnost. "Dokazal bo, da ni vzel niti evra," je zatrdila. 
Nato so Todorića odpeljali v Remetinec, kjer mu naj bi izročili tudi sodno odločitev o preiskovalnem priporu, na katero se lahko še pritoži. Jutri naj bi ga zaslišalo tožilstvo in mu predočilo obtožbe, o katerih se bo lahko tudi izrekel. 
{twitter}https://twitter.com/hkresic/status/1060232400452665344{/twitter}
{twitter}https://twitter.com/SkocajicSilvana/status/1060208162274508800{/twitter}
​Spomnimo, da se je nekdanji prvi mož in lastnik Agrokorja Ivica Todorić preselil v Veliko Britanijo, ko je hrvaška policija začela preiskovati nečednosti v zvezi s posli Agrokorja. Hrvaški organi pregona so za njim izdali mednarodno tiralico in britanska policija ga je novembra lani tudi prijela. Nato je Zagreb zahteval njegovo izročitev in 25. oktobra letos je britansko višje sodišče sprejelo odločitev, da bodo Todorića predali Hrvaški. 
Tožilstvo je preiskavo proti Todoriću, njegovima sinovoma Ivanu in Anteju ter še 12 nekdanjim vodilnim kadrom v Agrokorju sprožilo zaradi suma, da so nezakonito pridobili premoženjsko korist v višini 1,142 milijarde kun (več kot 153 milijonov evrov) in tako koncern pripeljali na rob propada.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta