Jordanski kralj opozarja, da je Islamska država znova v vzponu

STA
13.01.2020 10:52

Glede zaostritve napetosti med ZDA in Iranom je Abdulah izrazil upanje, da bodo v prihodnjih nekaj mesecih ustvarili pogoje v regiji, ki bodo znižali temperaturo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Jordanski kralj Abdulah II. je danes opozoril, da je skrajna skupina Islamska država (IS) znova v vzponu. "Moramo se spopasti s ponovnim pojavom IS," je dejal v pogovoru za francosko televizijo France 24 pred srečanji v Bruslju in Parizu. Ob tem je dodal, da so številni tuji borci iz Sirije zdaj v Libiji.
Po lanskem izgonu džihadistov z zadnjega območja pod njihovim nadzorom v Siriji smo bili v preteklem letu priča ponovni vzpostavitvi in vzponu IS, ne samo na jugovzhodu Sirije, temveč tudi na zahodu Iraka, je opozoril jordanski kralj.
"Več tisoč borcev je odšlo iz Idliba preko severne meje in so končali v Libiji. To je nekaj, s čimer se bomo morali mi v regiji, pa tudi naši evropski prijatelji, ukvarjati v letu 2020," je nadaljeval.

Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta