Karadžić o višji kazni pravi, da sta on in srbski narod že tako doživela zmago

M.R.
21.03.2019 10:55

Na včerajšnjo sodbo haaškega sodišča, ki je nekdanjemu predsedniku Republike srbske Radovanu Karadžiću povišalo kazen na dosmrtno ječo, se je odzval tudi sam obsojenec.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Radovan Karadžić naj bi tudi dejal, da je "maščevanje haaškega sodišča jalovo".
Reuters

Dejal je, da sta on in srbski narod že tako doživela zmago. "Ustanovljena je Republika srbska, srbski narod pa je v lastni državi svoboden," je dejal. 
"Tisoče in tisoče mladih je s svojimi življenji zgradilo Republiko srbsko. Številni so postali vojni invalidi. Največje žrtve so bile matere, katerih sinovi, najpogosteje edinci, so dali svoja življenja za svobodo srbskega naroda. To so resnične žrtve," je Karadžićeve besede predstavnikom medijev prebral njegov odvetnik Marko Sladojević, ki je po izrečeni novi sodbi z njim govoril približno pol ure. 
Hkrati naj bi Karadžić dejal, da je "maščevanje haaškega sodišča jalovo" in da mu kot staremu človeku ne more nič. 
Obsojeni vojni zločinec je dejal še, da se niso predajali, ko je bilo precej težje in da se tudi zdaj ne bo nehal boriti za resnico o "naši pravični borbi v vojni, ki so nam jo podtaknili in katere žrtve so bili vsi trije narodi". "Vsaka vojna, še posebej pa državljanska, izrodi zločine, ki jih je naša država, če je za njih vedela, tudi obsodila in procesuirala. Za svobodo in enakopravnost srbskega naroda v BiH smo se borili častno. Zato bodimo vedno in povsod dostojni, ne sovražimo drugih in ponosno varujmo tisto, kar je nad nami - Republiko srbsko," je še na dosmrtno ječo obsojeni Karadžić prek odvetnika Sladojevića sporočil svojim rojakom.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta