Lufthansina letala po sredinem kaosu vnovič v zraku po razporedih

STA, A.L.
16.02.2023 09:24

Potem ko je poškodba optičnih kablov na gradbišču v Frankfurtu v sredo povzročila izpad računalniških sistemov nemškega letalskega prevoznika Lufthansa, njegova letala danes letijo po predvidenem urniku.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Trenutno ni ne odpovedi ne zamud, so pojasnili v podjetju. Dopoldne bo Lufthansino letalo odletelo tudi z Brnika v Frankfurt.

Kot so danes po poročanju nemške tiskovne agencije dpa potrdili v največji evropski letalski družbi, je do izpada računalniških sistemov prišlo zaradi gradbenih del na železnici v Frankfurtu. Bager je namreč v torek prerezal več optičnih kablov, so pojasnili tudi v nemškem telekomunikacijskem operaterju Deutsche Telekom.

Posledično so bili v sredo odpovedani ali prestavljeni številni leti, v Frankfurtu, pomembnem evropskem letalskem vozlišču, jih je bilo do poldneva odpovedanih 230 od 1000 predvidenih. Prizadetih je bilo več tisoč potnikov.

Kontrolorji letenja so letala s Frankfurta več ur preusmerjali na druga letališča, popoldne pa je bilo to letališče po treh urah vnovič odprto za pristajanje letal.

Po razporedu bo tako danes ob 10.50 v Frankfurt odletelo tudi Lufthansino letalo z Brnika, je razvidno s spletne strani ljubljanskega letališča.

Do kaosa je sicer prišlo v času tik pred za petek napovedano nacionalno letalsko stavko. Napovedali so jo javni uslužbenci, letališko in varnostno osebje, in sicer na sedmih nemških letališčih, tudi na prometnih Frankfurtu in Münchnu. Z njo bodo podkrepili zahteve po višjih plačah, je sporočil sindikat Verdi. Pričakovati je, da bo stavka povzročila zamude in odpovedi letov, odpovedanih jih je že več tisoč iz in v Nemčijo, piše dpa.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta