Lukašenko predsedniško palačo spreminja v bunker

K. Š., STA
24.08.2020 07:50

Beloruski predsednik Aleksander Lukašenko spričo množičnih protestov spreminja predsedniško palačo v bunker. Medtem ko je v nedeljo v središču Minska več kot 100.000 ljudi zahtevalo njegov odhod, jih je sam označil za "podgane", televizijski posnetki pa so ga kazali z avtomatsko puško v rokah in neprebojnim jopičem na sebi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Kot navaja nemška tiskovna agencija dpa, je pred predsedniško palačo množica varnostnih sil in oklepnih vozil, da bi preprečili morebiten vdor protestnikov. "Z vami bomo do konca," so vzklikali stražarji na vhodu v kompleks, ko jih je Lukašenko prišel obiskat in pohvalit. Zatrdil je, da se bo z njimi boril do konca.
{twitter}https://twitter.com/ChristopherJM/status/1297576768304558082{/twitter}
Medtem se je na osrednjem Trgu neodvisnosti v Minsku zbralo več kot 100.000 protestnikov, po ocenah opozicije najmanj 200.000, ki so vzklikali geslo "odidi". Že drugi konec tedna so tako množično zahtevali odstop Lukašenka, ki da je ponaredil predsedniške volitve, da bi se obdržal na oblasti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta