Na MWC letos brez rokovanja. Kriv je koronavirus

Gregor Grosman Gregor Grosman
05.02.2020 09:25

Družb LG in ZTE ne bo med razstavljavci na Mobile World Congress.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Podjetje LG Electronics je sporočilo, da svojih novosti na področju mobilnih naprav in zabavne elektronike ne bo predstavilo na letošnjem kongresu mobilne tehnologije MWC v Barceloni, ki se bo odvijal med 24. in 27. februarjem. Razlog: izbruh in hitra širitev koronavirus na Kitajskem. Južno korejski LG s svojo odločitvijo sledi kitajski družbi ZTE, ki je prav tako nedavno sporočila, da jih letos na Mobile World Congress ne bo.
 "Zaradi varnosti naših zaposlenih in javnosti smo se odločili, da LG ne bo sodeloval na letošnjem MWC-ju. S to odločitvijo ne bomo po nepotrebnem stotine zaposlenih izpostavljali nepotrebnim tveganjem. Takšen ukrep nam je svetovala večina strokovnjakov na področju zdravstva," so zapisali v obrazložitvi. LG namerava zaradi tega v bližnji prihodnosti prirediti lastni dogodek, na katerem bodo predstavili novosti.
 Organizator MWC medtem sporoča, da kongres mobilne telefonije, ki ga vsako leto predvsem azijski proizvajalci izkoristijo za predstavitev svojih izdelkov in storitev, vsekakor bodo izpeljali, saj širjenje koronavirus nanje še ni imela nobenega vpliva. Bo pa veljalo pravilo ne-rokovanja na kongresu, so dodali, bolj vestno bodo razkuzevali mikrofone govorcev, pa tudi na razstavnih prostorih in na demo stojnicah, kjer lahko obiskovalci v roke vzamejo razstavljene naprave, bodo veljala strožja higienska pravila. 
 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta