Načrt: Za veliko noč dovoljeni obiski, od naslednjega tedna v Nemčiji druženje dveh gospodinjstev

STA, VČ
02.03.2021 13:37
V vseh nemških deželah bi se lahko odprle knjigarne, cvetličarne in vrtnarije. To bi bilo drugo sproščanje po šolah in frizerjih.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Priprave na (možno) odpiranje v Münchnu.
Reuters

Nemška kanclerka Angela Merkel načrtuje podaljšanje zaprtja države do predvidoma 28. marca, kljub temu pa od ponedeljka predvidevajo določeno sproščanje ukrepov za zajezitev pandemije covida-19, je razvidno iz osnutka pred sredinim srečanjem kanclerke s predsedniki dežel.

Glede na osnutek, ki ga povzema Der Spiegel, bi se lahko od prihodnjega tedna družilo do pet članov dveh gospodinjstev, med velikonočnimi prazniki pa bi bili dovoljeni tudi obiski svojcev.

V vseh nemških deželah bi se lahko odprle knjigarne, cvetličarne in vrtnarije. To bi bilo drugo sproščanje po šolah in frizerjih v krajšem času. Pogoj je upoštevanje higienskih predpisov in omejitev 20 kvadratnih metrov na stranko. Sprostitev bi veljala tudi za šole vožnje ob predložitvi negativnega testa, dovoljen bo predvidoma tudi šport na prostem za do deset oseb.

O nekaterih drugih sprostitvah bi lahko ob boljši epidemiološki sliki nemške dežele odločale same.
 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta