Najstnika v New Yorku ukradla vlak podzemne železnice

STA, M.R.
20.09.2024 09:43

Newyorška policija je ta teden aretirala 17-letnega fanta in dekle, ki sta prejšnji teden ukradla vlak podzemne železnice.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Newyorški policisti so prijeli oba najstnika
Reuters

Par se je z ukradenim vlakom uspel na kratko zapeljati po progi, nato pa sta trčila v parkiran vlak in peš pobegnila s prizorišča, poročajo lokalni mediji.

Policija je sporočila, da sta se mladoletnika minuli teden v noči s četrtka na petek na postaji v četrti Queens vkrcala na parkiran vlak podzemne železnice, ga nekako zagnala ter po krajši vožnji trčila v drug vlak, nato pa pobegnila. Poškodovanih v incidentu ni bilo.

Dekle so policisti v New Yorku prijeli v sredo, njenega sostorilca pa v četrtek, potem ko so ju identificirali na podlagi posnetkov varnostnih kamer, poročajo ameriški mediji in britanski BBC.

Predstavnik newyorške mestne uprave za promet je povedal, da sta se z ukradenim vlakom vozila približno 15 metrov, preden sta se zaletela. Ni pa znal pojasniti, kako sta vlomila v vlak, ga uspela zagnati in nato upravljati.

Kratko vožnjo je opisal kot "izjemno nespametno in nepremišljeno dejanje" ter dejal, da že nameščajo številne dodatne varnostne kamere, da bi preprečili ponovitev takšnega incidenta. Drzni newyorški najstniki sicer zelo redko kradejo vlake, se pa občasno vozijo na strehah vlakovnih kompozicij podzemne železnice, pri čemer prihaja tudi do tragičnih nesreč.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta