Naša soseda parom ponuja 30.000 evrov, če se odločijo imeti tri otroke

GR.G.
29.07.2019 18:26

Če se zakonskemu paru v prvih petih letih ne rodi otrok ali se ločita, morata v roku štirih mesecev vrniti ves denar, ki sta si ga izposodila.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Madžarska vlada ponuja poročenim parom posojilo v višini 10 milijonov forintov (okoli 30.500 evrov), ki jim ga ne bo treba vrniti, če imajo tri otroke. Denar pa lahko zakonca porabita za karkoli želita, piše Euronews. 
Kot veliko drugih držav članice EU se tudi Madžarska sooča s pomanjkanjem delovne sile, delavci zapuščajo državo in se odpravljajo čez mejo iskati možnosti boljšega zaslužka. Premier Viktor Orban se z opisano finančno pomočjo zavzema za povečanje prebivalstva, čemur daje prednost pred množičnim priseljevanjem tujcev. 

Za posojilo veliko zanimanje

Za pare, ki imajo v obdobju petih let enega otroka, se obresti na njihovo posojilo za vedno odpišejo, mesečna odplačila pa se prekinejo za tri leta. Rojstvo drugega otroka dovoljuje paru dodatna tri leta prekinitve odplačevanja posojila, ves denar, ki sta ga že odplačala, pa se jima vrne, z rojstvom tretjega otroka pa je posojilo odpisano, pojasnjuje Euronews. 

Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta