Nevarno za zdravje: Obnovitvena dela na katedrali Notre Dame ustavljena

GR.G.
07.08.2019 19:41
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Obnovitvena dela na katedrali Notre Dame v Parizu, ki je bila poškodovana v požaru 15. aprila letos, so zaradi povišane koncentracije svinca v neposredni okolici ustavljena in se bodo nadaljevala predvidoma konec meseca. Mestne oblasti so odločile, da bo lahko po ponovni vzpostavitvi obnovitvenih del omejeno število delavcev. Namesto doslej 60-70, zgolj 30-40 ljudi. Vsaj tako dolgo, dokler ne bodo pripravili novih dekontaminacijskih kompletov za delavce, s katerimi bodo lahko brez tveganja za lastno zdravje opravljali svoje delo na pogorišču. 

Očitki na pozno reagiranje oblasti

Kritiki so po pisanju ABC News prepričani, da mestne oblasti niso dovolj hitro reagirale, da bi delavce in okoliške prebivalce ustrezno zaščitile po tem, ko se je zaradi visoke vročine stopila svinčena streha katedrale, s tem pa so se v okolico sprostile velike količine strupenega svinca. Zelo visoke koncentracije svinca tačas beležijo še na nekaterih posameznih mestih znotraj objekta, pa v zemlji v bližnjem parku, poroča Pariška regionalna agencija za zdravje ARS. Večino teh mest so za javnost zaprli že na dan požara, in bodo ostala nedostopna predvidoma več let.

EPA
EPA
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta