Objavljena fotografija pogrešanega Britanca, ki je padel s križarke v bližini otoka Jabuka

M.D.
17.08.2024 16:50

V državni evidenci pogrešanih oseb na Hrvaškem je bila objavljena fotografija mladega Britanca, ki je 9. avgusta padel s križarke v bližini otoka Jabuka zahodno od Visa.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Predsednik združenja hrvaških pomorskih kapitanov Sanjin Dumanić je za Dnevnik HTV povedal, da so padci potnikov ali članov posadke v morje silno redki
Profimedia

Danes so hrvaški mediji objavili vest, da je državna evidenca pogrešanih oseb objavila fotografijo Archieja Matthewsa z njegovim opisom. Gre za pogrešanega 19-letnika, za katerem se je po njegovem padcu s križarke Royal Caribbean Explorer Of The Seas 9. avgusta izgubila vsaka sled. Nesreča se je zgodila v bližini otoka Jabuka zahodno od Visa, ko je ladja plula od Dubrovnika proti Zadru. Iskalna akcija britanskega najstnika, ki je trajala dva dni, je bila neuspešna. Iskanje je koordiniral Nacionalni center za usklajevanje iskanja in reševanja na morju na Reki.

Archie Matthews.
Nestali

"Moški je padel v morje z višine več kot 30 metrov, pri padcu bi se lahko poškodoval," je povedal Radovan Linić, koordinator v Državnem centru za usklajevanje iskanja in reševanja na morju. Vodja Nacionalnega centra za usklajevanje iskanja in reševanja na morju Edo Šarunić pa je dejal, da je mladega Britanca v morju opazil član posadke križarke in mu takoj vrgel rešilni obroč, a nadaljevanje dogajanja ni več videl.

O dogodku so bile takoj obveščene splitska morska uprava, pomorska policija in obalna straža. Predsednik združenja hrvaških pomorskih kapitanov Sanjin Dumanić je za Dnevnik HTV povedal, da so padci potnikov ali članov posadke v morje silno redki. Kruzerji so grajeni tako, da nihče od potnikov ne more niti na eno palubo, ki ima kljub ogradi odprt dostop do morja, je pojasnil. Televizija HTV je poročala, da je zahtevno akcijo oviralo cvetenje morja. Bilo je tudi zelo vetrovno.

Izginotje obravnava splitsko-dalmatinska policijska uprava. V iskanje so bili vključeni manjši čolni, posadke ladij za križarjenje s čolni, ladje obalne straže in letala. Težišče iskanja je bilo na širšem območju Viškega arhipelaga. "Državni center za usklajevanje reševanja in iskanja na morju bo v okviru rednih iskalnih aktivnosti nadaljeval z oddajanjem sporočil na obalnih radijskih postajah," so zapisali na Indexu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta