Mladega turista, ki je na poti iz Dubrovnika v Zadar v nepojasnjenih okoliščinah padel v morje, ne iščejo več

Va
12.08.2024 12:31

Mlademu potniku je član posadke še vrgel rešilni obroč, od takrat naprej ga ni videl nihče več.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Od nedelje popoldne, po več kot 40 urah od izginotja, pristojni za nesreče na morju ne iščejo več mladega Angleža, ki je v noči na petek blizu otočka Jabuka na Hrvaškem padel z ladje za križarjenje.

Reševanje so sprožili v petek ob petih zjutraj, pol ure po tistem, ko so jih z ladje obvestili, da pogrešajo potnika. Iskanje so skoncentrirali na širše območje viškega arhipelaga. 

"Človek je v morje padel z več kot 30 metrov, morda je pri padcu prišlo do poškodb," je pred dvema dnevoma povedal Radovan Linić, koordinator v nacionalnem središču za usklajevanje iskanja in reševanja na morju. Edo Šarunić, vodja nacionalnega središča, pa je pojasnil, da je mladega britanskega državljana v morju opazil član posadke in mu takoj vrgel rešilni obroč, ni pa videl, kako se je to končalo. Takoj so bile obveščene splitska morska uprava, pomorska policija in obalna straža.  

Televizija HTV je poročala, da je zahtevno akcijo oviralo cvetenje morja. Bilo je tudi zelo vetrovno. 

Predsednik združenja hrvaških pomorskih kapitanov Sanjin Dumanić je za Dnevnik HTV povedal, da so padci potnikov ali članov posadke v morje silno redki. Kruzerji so grajeni tako, da nihče od potnikov ne more niti na eno palubo, ki ima kljub ogradi odprt dostop do morja, je pojasnil. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta