Odbor za zaščito novinarjev: V vojni med Izraelom in Hamasom ubitih več kot 50 novinarjev

STA, A.L.
22.11.2023 15:38

V vojni med Izraelom in palestinskim gibanjem Hamas je bilo po podatkih Odbora za zaščito novinarjev (CPJ) doslej ubitih 53 novinarjev in medijskih delavcev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Novinarji se pri poročanju z območja Gaze, Izraela in Zahodnega brega soočajo še z nadlegovanjem, pridržanji in drugimi ovirami, številni imajo tudi težave s komunikacijami, opozarja organizacija.
Reuters

Prvi mesec vojne, ki se je začela 7. oktobra, je najbolj smrtonosen mesec za novinarje od leta 1992, ko je ta ameriška nevladna organizacija začela beležiti smrtne žrtve med novinarji.

Kot še piše na spletni strani CPJ, je med ubitimi v konfliktu 46 Palestincev, štirje Izraelci in trije Libanonci. Poleg tega je bilo enajst novinarjev ranjenih, trije so pogrešani, 18 pa so jih aretirali.

Novinarji se pri poročanju z območja Gaze, Izraela in Zahodnega brega soočajo še z nadlegovanjem, pridržanji in drugimi ovirami, številni imajo tudi težave s komunikacijami, opozarja organizacija. Izraelske sile so sredi kopenske ofenzive v Gazi novinarskim agencijam sporočile, da ne morejo zagotoviti varnosti novinarjev, ki tam delujejo.

CPJ preiskuje vsa poročila o novinarjih in medijskih delavcih, ki so bili v vojni ubiti, ranjeni, pridržani ali pogrešani, podatke pa redno posodablja na svoji spletni strani. Ni jasno, ali so vsi novinarji umrli med poročanjem o konfliktu, še navaja organizacija.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta