Osnovnošolec brez maske ne sme k pouku: Starša protestno z njim sedita pred šolo, kjer se skupaj učijo

Asja Lednik
14.09.2021 11:03
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Tudi na sosednjem Hrvaškem se soočajo s težavami, ki jih s seboj prinašajo ukrepi zaradi novega koronavirusa. V šolske prostore v Krapinskih Toplicah tudi danes niso spustili učenca, čigar starši zavračajo nošenje zaščitne maske. Ti so se zato protestno usedli pred šolo, kjer sinu pomagajo z učno snovjo, poroča N1. Na kraj sta prišli tudi policija in inšpekcija.

Gre za učenca, ki že več dni ne obiskuje pouka. "Ker je zdrav, ni potrebe po nošenju maske. Ta je škodljiva in je žaljenje inteligence," je prepričan njegov oče.

"Otroka smo pripeljali v šolo, kot je treba. Vstop je pogojen z masko, ki krši vse otrokove pravice in vse božje zakone," je včeraj za 24sata dejal oče Kristijan Gaćina. "Maske mu ni treba imeti nikjer, ni zakona, ki bi lahko nekoga prisilili, da jo nosi," je ponovil in opozoril, da fant želi obiskovati šolo, a težava nastane, ker mora v notranjosti nositi masko. Kljub nastali situaciji dečkov oče zdaj trdi, da je pripravljen na sodelovanje, prepričan je, da so "resnica in božji zakoni na njegovi strani".

Protestiranje pred šolo se na Hrvaškem denarno kaznuje, na policiji so za 24sata povedali, da primer preiskujejo. Če se ugotovijo elementi nezakonitega vedenja, bo policija o tem obvestila pristojne organe.

Index medtem poroča, da so policisti dopoldne želeli identificirati ljudi, ki so se zbrali v bližini šole. Nasprotniki nošenja mask niso želeli izročiti osebnih izkaznic, po policijskem opozorilu so se umaknili iz neposredne okolice šole. Policija je staršem otroka izdala več prekrškovnih ovadb. Gaćina se s kaznijo ni strinjal, usedel se je v avto in povedal, da ne bo vzel naloga o prekršku. Policisti so zato kazni zataknili za brisalce.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta