Pilota boeinga Lion Air panično iskala pomoč v priročniku, medtem ko je letalo padalo

Gregor Grosman Gregor Grosman
21.03.2019 16:56

Posadka indonezijskega letala je poskušala najti postopek, da bi zaustavila padanja letala, a neuspešno. Boeing trdi, da so bila navodila v priročniku.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Strokovnjaki, ki preiskujejo nesrečo boeinga 737 Max 8 družbe Lion Air oktobra lani, so danes predstavili izsledke preiskave, potem ko so nekatere podrobnosti že včeraj pricurljale v javnost. Opisujejo paniko pilotov, ki sta se borila s hitrostjo in višino letala do zadnjih sekund, preden je letalo v Indoneziji strmoglavilo v vodo. Izsledki preiskave omenjene letalske nesreče, v kateri je umrlo vseh 189 potnikov in članov posadke, so postali toliko bolj pomembni po drugem podobnem strmoglavljenju istega tipa letala 10. marca leto v Etiopiji, ki je zahtevalo življenja vseh 157 ljudi na krovu. Končno poročilo preiskave nesreče v Indoneziji naj bi bilo sicer zaključeno šele meseca avgusta, prva analiza nesreče v Etiopiji pa se pričakuje v mesecu dni. 

Reuters
Kokpit letala Boeing 737 MAX 8.
Reuters
Reuters
Prizemljen 737 Max 8 na letališču aruda v Indoneziji. 
Reuters
Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta