(PISMO IZ LONDONA) May bo junija. Potem pride Johnson?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Hlipaje je napovedala, da odstopa, toda na Otoku ni še nič novega. Theresa May bo čez dva tedna politična zgodovina. Medtem pa je se nova novo poglavje v britanski politični zgodovini že pričelo. Ducat kandidatov za prihodnjega predsednika britanske konservativne stranke je že znanih. Večina teh je nekdanjih ministrov v njeni vladi v odstopu. Med temi je nekaj takih, ki so odstopili že pred nekaj sezonami, večina jih je skupaj z Mayevo ali, raje, za Mayevo zapeljalo v enosmerno ulico ter tam pustilo svojo šefico. Novi vodja konservativcev bo avtomatično zasedel premierski položaj.
Prihajajočih ducat dni bo odločilnih. Razmerja moči lahko v trenutku zanihajo zelo sunkovito. Trenutno je v najboljšem položaju Boris Johnson, nekdanji londonski župan in pozneje zunanji minister. Johnsona, ki ima najbolj radikalno idejo za rešitev Brexita, podpira večina desno usmerjenih tradicionalnih volilcev britanskih konservativcev. Johnson ali pač kar Boris ima namen Združeno kraljestvo izpuliti iz Evropske unije, pa čeprav bo s tem na obeh, še zlasti na domači britanski, najbrž povzročil precej ekonomskega gorja. Johnson si želi v boj za konservativno krono podati hitro in učinkovito. Podobno bliskovita naj bi bila tudi njegova ključna premierska premisa. Z največjimi britanskimi ekonomskimi partnerji čim hitreje izpogajati in vzpostaviti nove dvostranske gospodarske in trgovske sporazume ter tako obvarovati ključne državne interese.

Epa
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta