Po anonimnem klicu evakuirali letališče v Sarajevu

STA, Va
25.10.2024 14:58

Zaradi grožnje, da je podtaknjena eksplozivna naprava, so na mednarodnem letališču v glavnem mestu BiH do nadaljnjega odpovedali vse polete.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je ilustrativna. 
Profimedia

Vse potnike so evakuirali iz poslopja in začasno odpovedali vse polete ter začeli varnostni pregled letališča, poročata spletna portala Dnevni avaz in N1 BiH.

"Po prejetem anonimnem klicu o domnevni eksplozivni napravi na mednarodnem letališču Sarajevo so pristojne službe izvedle vse potrebne ukrepe v skladi z varnostnimi protokoli. V teku je pregled poslopja, v sodelovanju z varnostnimi službami smo zagotovili varnost vseh potnikov in zaposlenih," so za Avaz sporočili z letališča.

Potnike prosijo za razumevanje, dokler ne zaključijo varnostnega pregleda letališča, ki bi lahko trajal več ur, in se jim zahvaljujejo za potrpežljivost.

Na sarajevskem letališču so že pred mesecem dni prejeli grožnjo z bombo, ki se je izkazala za lažno. Številne lažne prijave o podtaknjenih bombah so v zadnjem času prejeli tudi na več šolah ter poslopij državnih in lokalnih organov v prestolnici BiH, zaradi česar je policija prejšnji teden pridržala pet mladoletnikov.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta