Policija prišla na sled "neizbežnemu": Štirinajstletnica pripravljala teroristični napad na središče Gradca

Va
18.05.2024 21:06

Načrtovana tarča so bili trg Jakomini v središču mesta, ki je veliko postajališče za javni potniški promet, in "neverniki" na njem, je sporočila avstrijska policija.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jakominiplatz v Gradcu.
Profimedia

Na mladoletnico so preiskovalci urada za državno varnost in boj proti ekstremizmu (LSE) avstrijske Štajerske po opozorilu "evropskega varnostnega organa" postali pozorni zaradi pogostih chatov in videomateriala na Telegramu, je objavil Kronen Zeitung.

V hišni preiskavi je policija našla nož, sekiro, pripravljena oblačila in propagandno gradivo teroristične skupine Islamska država. Štirinajstletnici črnogorskih korenin so po zaslišanju v navzočnosti staršev in odvetnika - branila se je z molkom - zdaj odredili pripor. 

Načrt je bil, mediji pri sosedih navajajo ugotovitve policije, da gre v črno oblečena s sekiro in nožem nad naključne mimoidoče v središču mesta, v katerem živi. Nazadnje bi si življenje vzela še sama.

T​iskovni predstavnik policije Fritz Grundnig je povedal, da je bil po njihovi oceni napad "neizbežen"

Policija ob tem opozarja na "jasen trend radikalizacije v digitalnem prostoru in prek njega".

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta