(VIDEO) "Ob tem ni nobenega trpljenja." Poglejte posnetek, ki prikazuje, kaj se je zgodilo s podmornico ob imploziji

A.L.
23.06.2023 10:34

Mornarica je implozijo zaznala že v nedeljo kmalu po splovitvi Titana, podvodni zvoki, ki jih je slišala v torek in sredo, pa niso bili povezani s podmornico.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Obalna straža je javila, da bo nadaljevala preiskavo vzrokov nesreče, v kateri je umrlo vseh pet potnikov. Iz sveta se vrstijo izrazi sožalja zaradi tragedije. "Ameriška mornarica je po analizi akustičnih podatkov našla anomalijo, ki je bila skladna z implozijo ali eksplozijo v bližini, kjer je delovala podmornica Titan, ko so se komunikacije izgubile," je v četrtek za agencijo Associated Press povedal visok uradnik mornarice.

Mornarica je implozijo zaznala že v nedeljo kmalu po splovitvi Titana, podvodni zvoki, ki jih je slišala v torek in sredo, pa niso bili povezani s podmornico, je poročal Wall Street Journal, ki se je skliceval na vire pri mornarici.

Mornarica je informacije o imploziji posredovala obalni straži, ki je nadaljevala z iskanjem, saj mornarica ni bila prepričana, da so podatki dokončni. 

Marsikdo se ob tem sprašuje, kaj sploh je implozija podmornice in kako izgleda, zato so se na spletu pojavili posnetki, ki odgovarjajo na ta vprašanja in so v kratkem času zbrali več milijonov ogledov. Eden od njih ima 8,6 milijona ogledov in prikazuje animacijo implozije, po kateri je plovilo popolnoma uničeno.

@sincerelybootz For educational purposes: Submarine implosion depiction #titanic #titanicexpedition #ocean #submarine #implosion ♬ original sound - Bootz
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta