Pri Benetkah nova nesreča električnega avtobusa, poškodovanih 15 oseb

M.D.
15.10.2023 10:31

Italijanski mediji poročajo, da je bilo v sinočnji nesreči v Benetkah poškodovanih 15 oseb. Do dogodka je prišlo le nekaj dni po tem, ko je v tragični prometni nesreči avtobusa v istem mestu umrlo 21 oseb.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Policisti so so sporočili, da je električni avtobus v ovinku zapeljal s ceste in se zaletel v stanovanjsko stavbo. K sreči nihče od udeležencev nesreče ni v smrtni nevarnosti.

Župan Benetk Luigi Brugnaro je v objavi na družbenih omrežju napovedal, da bo uporaba vseh avtobusov podjetja La Linea v beneški regiji takoj prekinjena. Spomnimo, vozilo udeleženo v nesreči z 21 smrtnimi žrtvami na začetku tega meseca pripada podjetju La Linea. 

Vzrok za včerajšnjo nesrečo, ko je voznik izgubil nadzor nad vozilom in trčil v stavbo, so po pisanju italijanskih medijev zdravstvene težave voznika. Tako kot večina potnikov jo je tudi on odnesel le z lažjimi poškodbami.

V zvezi s tragično prometno nesrečo 3. oktobra je v začetku tedna urad italijanskega državnega tožilca začel preiskavo dveh uradnikov mestnega sveta Benetk, ki sta odgovorna za vzdrževanje mostov in cest, in generalnega direktorja La Linee. Opravljena je že bila obdukcija 40-letnega voznika, ki je razkrila, da je bil ta zdrav. 

(FOTO in VIDEO) Vsaj 21 mrtvih po padcu avtobusa z mostu v Benetkah

Pred dnevi mediji poročali, da bi lahko bila nedavna nesreča posledica tehnične napake. V novi preiskavi bodo preiskovalci tako osredotočili na morebitno napako na zavorah. Na kraju nesreče niso našli sledi zaviranja. Predvidoma je 40-letni šofer trčil v ograjo z namenom, da bi ustavil avtobus, a je ta padel z nadvoza več kot deset metrov globoko, v bližino spodaj ležečih železniških tirov, in ob tem zagorel.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta