Priznanje po 43 letih: 7-letnemu sinu je pomagala umreti, zdaj je hudo zbolela tudi sama

A.L.
04.07.2024 13:52

Po priznanju je policija uvedla preiskavo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Sedemletni Hamish Cooper je decembra 1981 umrl na svojem domu. Bil je v zadnji fazi bolezni, ko mu je mati dala usodni odmerek morfija. Priznala je, da je to storila, da bi ga rešila neznosnih bolečin, poročajo tuji mediji.

Britanka Antonya Cooper je po več kot štiridesetih letih priznala, da je svojemu neozdravljivo bolnemu otroku dala veliko dozo morfija, da bi končala njegovo trpljenje. Kot je povedala, je njen sin Hamish doživel "strašno trpljenje in močno bolečino" zaradi raka v četrtem stadiju in "brutalnega" zdravljenja. "Vprašala sem Hamisha, ali želiš, da odpravim bolečino. In rekel je, ja, prosim," je povedala otrokova mati za BBC Radio Oxford in razkrila, da mu je veliko dozo morfija dala skozi kateter.

Po priznanju je policija uvedla preiskavo.

Hamish Cooper je bil star pet let, ko so mu diagnosticirali četrti stadij nevroblastoma. Bil je v hudih bolečinah do konca svojega življenja, je povedala njegova mama, ki je zdaj tudi sama zbolela za rakom. Trenutno je v kliniki za pomoč pri umiranju Dignitas, piše Sky News.

Voditelj BBC Radia Oxford je Cooperjevo v oddaji vprašal, ali razume, da njene besede pomenijo priznanje umora, na kar je odgovorila pritrdilno. Po 43 letih, odkar je Hamishu dovolila, da "mirno umre", je čas, da se tudi sama sooči s posledicami, je povedala. "A te bodo morale biti hitre, ker tudi jaz umiram," je poudarila.

Policija je sporočila, da je "seznanjena s prijavami v zvezi s primerom pomoči pri smrti sedemletnega dečka leta 1981". Ker je preiskava še v zgodnji fazi, dodatnih pojasnil ne morejo dajati.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta