Putin pomilostil zločinca, ki je svoje žrtve ubil in pojedel. V zloglasni ruski enoti je sejal smrt v Ukrajini

Va
22.11.2023 12:38

"Zaporniki na bojnem polju, v jurišnih brigadah, pod metki in granatami, s krvjo plačujejo za svoje zločine," je novinarjem odgovoril tiskovni predstavnik Kremlja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vladimir Putin
EPA

Rusa, ki je bil zaradi ritualnega uboja štirih študentov obsojen na 20 let zapora v ječi z najvišjo stopnjo varovanja, je ruski predsednik Vladimir Putin pomilostil, da se je lahko vključil v vojno v Ukrajini, je objavil Newsweek, pri čemer navaja navedbe ruskega portala 76.ru.

Nikolaj Ogolobjak, ki je priznal, da je član satanistične sekte, je bil obsojen leta 2010. Člani sekte so dve leti prej v njegovem stanovanju kuhali in jedli organe svojih žrtev.

Ogolobjakov oče je za portal povedal, da je bil njegov sin šest mesecev v zloglasni ruski enoti Nevihta Z, ki jo je Rusija uporabljala za lokalne napade na prvih linijah fronte v Ukrajini. Bil je ranjen in naj bi bil zdaj invalid. Z materjo živi na območju Moskve.  

Sekto, ki ji je pripadal Ogolobjak, je leta 2006 ustanovil takrat 15-letni Konstantin Klik Baranov. Pripadniki so nekaj let izvajali "krvave rituale" tako, da so ubijali pse in mačke. Kri žrtev so uporabljali pri sprejemanju novih članov. Leta 2008 pa je osem članov sekte ubilo in razkosalo štiri študente iz Jaroslavlja.

Putin je pomilostil tudi Vladislava Kanjusa, obsojenega za uboj svojega 23-letnega bivšega dekleta leta 2020 v Sibiriji. Lani je bil obsojen na 17 let strogega zapora.

"Zaporniki na bojnem polju, v jurišnih brigadah, pod metki in granatami, s krvjo plačujejo za svoje zločine," je novinarjem odgovoril tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov ...

Najmanj 17 zločincev, obsojenih zaradi ubojev, je Vladimir Putin pomilostil v lanskem in letošnjem letu, da so odšli na fronto v Ukrajino. Nekateri od morilcev so po vrnitvi v Rusijo spet zagrešili zločine. 

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta