Richard Gere vladi v Italiji in ZDA obtožil, da demonizirata migrante

zur
12.08.2019 15:29

Italijanski notranji minister Matteo Salvini se je posmehoval filmskemu zvezdniku Richardu Geru in ga pozval, naj si migrante z ladje Open Arms s svojim zasebnim letalom odpelje kar domov, v Hollywood.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Nevladni organizaciji SOS Meditarranee in Zdravniki brez meja sta v nedeljo pred obalo Libije rešili še 81 migrantov. Na krovu reševalne ladje Ocean Viking je sedaj že več kot 200 migrantov, poroča francoska tiskovna agencija AFP, saj je to bila že tretja reševalna akcija te ladje v zadnjih dnevih. Na krov so sprejeli večinoma mlade moške iz Sudana, ki so Libijo z gumenjakom zapustili v nedeljo. Ladja, ki jo upravljajo SOS Mediterranean in Zdravniki brez meja, patruljira okoli 50 navtičnih milj pred libijsko obalo. "Smo edini na območju, libijska obalna straža se ne odziva," je dejal koordinator reševalne akcije Nicholas Romaniuk.
Še zmeraj pa je včeraj bilo na ladji Open Arms španske nevladne organizacije Proactiva več kot150 migrantov. Od teh jih je na krovu 121 že enajst dni. Čakajo na dogovor držav EU glede njihove prerazporeditve. Italija namreč vztraja pri politiki zaprtih pristanišč in ne dovoli vplutja reševalnih ladij nevladnih organizacij, razen če druge države članice obljubijo, da sprejmejo rešence.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta