S 1. februarjem tudi učenci od petega do osmega razreda na Hrvaškem nazaj v šolske klopi

STA, VČ
27.01.2021 10:39
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Učenci višjih razredov osnovnih šol na Hrvaškem se bodo verjetno s 1. februarjem pridružili mlajšim šolarjem in dijakom zaključnih letnikov srednjih šol v šolskih klopeh, je  napovedal vodja hrvaškega zavoda za javno zdravstvo (Hzjz) Krunoslav Capak.

Capak je povedal, da bodo prihodnji teden zagotovo omilili določene ukrepe, glede na to, da beležijo občutno znižanje na novo okuženih in obolelih s covidom-19 v primerjavi s sredino decembra. Kljub temu pa so številke še zmeraj visoke in epidemiološko stanje ni dobro, je dodal.

Vendarle bi se lahko v šole vrnili tudi otroci od petega do osmega razreda, ki se zdaj šolajo na daljavo.

"Intenzivni pogovori potekajo tudi o tem, da bi omogočili športne dejavnosti na prostem. Za vse ostalo pa bomo še videli," je še povedal. Opozoril je, da bo sproščanje ukrepov odvisno tudi od tega, ali se bo na Hrvaškem pojavila katera od novih variant koronavirusa.

Gostinci pričakujejo, da bo vlada v Zagrebu omogočila, da bi tudi bari podobno kot drugi gostinski lokali lahko prodajali vsaj kavo za seboj. Tudi lastniki telovadnic upajo, da bodo s 1. februarjem lahko znova odprli vrata.

Hrvaški notranji minister Davor Božinović, ki je tudi šef nacionalnega štaba civilne zaščite, je v ponedeljek potrdil, da se pogovarjajo tudi o omilitvi omejitve števila ljudi na posameznih dogodkih.

Bodo pa najverjetneje podaljšali obstoječe ukrepe, ko gre za obratovanje trgovin, javni prevoz in vstop v državo. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta