Slovenci "bežijo" s hrvaške obale? Ne vedo, kaj jih čaka, zato so spakirali in odšli, piše Jutarnji list. Tamkajšnji turistični delavci zaskrbljeni

A.L.
05.07.2020 14:11

"Zdaj tudi stanje s Slovenijo ni videti najbolje. Če poostrijo nadzor na meji, je vprašanje, kaj se bo zgodilo s preostalimi turisti."

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Strožji režim na slovenski meji je že v četrtek in petek "pregnal" nekaj slovenskih gostov, ki so bivali v turističnih nastanitvah v Istri. Tamkajšnji turistični delavci se zdaj bojijo ponedeljka, poroča Jutarnji list. Gre za goste, ki bi morali tam ostati do sobote, a so zaradi strahu pred morebitno karanteno raje predčasno vrnili domov. "Ne vedo, kaj se bo zgodilo čez nekaj dni, kot tudi ne, ali se bodo morali samoizolirati ali ne. Soproga je bila danes v Kopru, kjer je slišala, da se nekateri slovenski gostje odpovedujejo dopustu na Krku, ker ne vedo, kako se bodo vrnili domov. Za zdaj nastanitve v našem kampu še nihče ni odpovedal, a se takšne situacije bojimo. Ljudem ni vseeno," je za Jutarnji list povedal Adriano Ukušić, lastnik družinskega kampa Polidor v bližini istrskega mesta Funtana.
Tamkajšnji kamp je odprt vse leto, tja prihajajo gostje iz Slovenije, Avstrije in Nemčije. Ukušić se v trenutni situaciji boji, da bi aktualne razmere s Slovenijo lahko za seboj potegnile nekaj težav tudi z drugimi trgi. "Vse od odprtja kampa so rezervacije hitro naraščale," pripoveduje Adriano Ukušić in pove, da je vse skupaj ustavil izbruh koronavirusa v Zadru. "Od takrat so se znova začele odpovedi rezervacij. Zdaj tudi stanje s Slovenijo ni videti najbolje. Če poostrijo nadzor na meji, je vprašanje, kaj se bo zgodilo s preostalimi turisti."

​Slovenci množično v pisarno turistične organizacije

Situacijo z zaskrbljenostjo spremljajo tudi drugi lastniki kampov, po besedah Ukušića so imeli tudi videokonference, na katerih so razpravljali o tem. Dodatno skrb predstavlja dejstvo, da so se rezervacije Nizozemcev šele začele, čeprav so bile meje odprte že veliko prej, še piše Jutarnji list.
Denis Brozić, lastnik manjšega kampa Lighthouse v Savudriji, je prav tako ogorčen nad situacijo. "Odpovedi bodo zagotovo. Ljudje se bojijo, da se bodo njihove meje zaprle in da bodo kasneje uvedli karanteno." Slovenski gostje torej pospešeno zapuščajo Hrvaško, po poročanju Jutarnjega pa naj bi zdaj množično prihajali v pisarno turistične organizacije Umag. Tam bi radi izvedeli, kako pridobiti dokazilo o tem, da so dopust preživljali tam, kar bi jim omogočilo prestop meje s Slovenijo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta