Spolno zlorabil več kot 20 žensk: Dolgoletna zaporna kazen za uslužbenca Cie

STA, M.R.
19.09.2024 10:26

Nekdanji dolgoletni uslužbenec ameriške obveščevalne agencije Cia Brian Jeffrey Raymond je bil v sredo obsojen na 30 let zapora zaradi spolnih zlorab več kot 20 žensk v več državah, je sporočilo ameriško ministrstvo za pravosodje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Brian Jeffrey Raymond naj bi dolga leta delal za Cio.
EPA

Po navedbah tožilstva je 48-letni nekdanji uslužbenec Cie v obdobju 14 let omamil, spolno zlorabil ter brez privoljenja fotografiral in posnel več kot 20 žrtev, poročajo tuji mediji.

"Potem ko je ženske omamil, jih je slekel, spolno zlorabil in fotografiral. Današnja obsodba zagotavlja, da bo obtoženec vse življenje ustrezno označen kot spolni prestopnik in da bo precejšen del preostanka življenja preživel za rešetkami," je ob izreku kazni povedal tožilec Matthew Graves.

Po podatkih ameriške zvezne policije FBI je Brian Jeffrey Raymond dolga leta delal za Cio in v tem času bival v številnih državah, med drugim v Peruju in Mehiki. Poleg zaporne kazni mu je sodišče naložilo dosmrtno obdobje nadzorovanega pogojnega izpusta, obenem pa mora žrtvam plačati 260.000 dolarjev oz. dobrih 233.000 evrov odškodnine.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta