Srbija z rekordnimi prihodki od tujih turistov

STA, A.L.
24.09.2024 14:05

Srbija je od januarja do konca julija ustvarila 1,5 milijarde evrov prihodkov od tujih turistov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

S tem je že v sedmih mesecih letošnjega leta presegla rezultat iz celotnega leta 2019, je v ponedeljek za tiskovno agencijo Beta izjavil državni sekretar na ministrstvu za turizem in mlade Uroš Kandić.

Devizni priliv v Srbiji se je v sedmih mesecih letošnjega leta v primerjavi z enakim obdobjem lani povečal za 16 odstotkov, v primerjavi s celotnim letom 2019 pa za deset odstotkov.

Srbija je po stopnji rasti prihodkov od mednarodnih gostov glede na obdobje pred pandemijo covida-19 v samem svetovnem vrhu. Ti prihodki so se več kot podvojili, je izpostavil Kandić. Dodal je, da je turizem ob visoki rasti deviznega priliva med najpomembnejšimi dejavniki v storitvenem izvozu in predstavlja približno petino celotnega izvoza storitev v Srbiji.

Na dodatni priliv turistov v Srbiji računajo, ko bodo leta 2027 gostili svetovno razstavo Expo. Organizatorji pričakujejo milijone obiskovalcev, na katere se s povečanjem zmogljivosti in novimi destinacijami pripravljata tudi beograjsko letališče Nikola Tesla in letalski prevoznik Air Serbia.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta