Srbska vlada se hvali z najvišjo rastjo prihodkov od tujih turistov na svetu

STA, A.L.
10.06.2024 15:58

Srbija je bila v prvem četrtletju letos prva na svetu po stopnji rasti prihodkov od tujih turistov glede na predkoronsko obdobje, je sporočilo srbsko ministrstvo za turizem in mlade.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Devizni priliv od turizma je v prvem letošnjem četrtletju letos znašal 575 milijonov evrov, v enakem obdobju leta 2019 pa 252 milijonov evrov.
Profimedia

Devizni prilivi od turizma so se v primerjavi s prvim četrtletjem leta 2019 zvišali za 127 odstotkov in presegli pol milijarde evrov.

V najnovejšem barometru Svetovne turistične organizacije (UN Tourism) so navedli, da več destinacij po svetu letos dosega odlične rezultate glede prihodkov od turizma. Čisto na prvem mestu je Srbija, ki je tudi edina s trimestno stopnjo rasti prihodkov od tujih turistov.

Devizni priliv od turizma je v prvem letošnjem četrtletju letos znašal 575 milijonov evrov, v enakem obdobju leta 2019 pa 252 milijonov evrov.

V Srbiji so do konca aprila sicer zabeležili za 10 odstotkov več prihodov tujih gostov in za pet odstotkov več nočitev kot v enakem obdobju lani. To skupaj s projekcijami o zasedenosti nastanitvenih zmogljivosti nakazuje, da bo letošnje leto rekordno za srbski turizem, so še sporočili z ministrstva.

Prvi po številu nočitev med tujimi državljani so bili po podatkih srbskega statističnega urada Turki.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta