Svetovni dan digitalne razstrupitve: Uporaba tehnologije naj bo odgovorna

N.S., STA
10.12.2023 08:26

Po vsem svetu se danes obeležuje svetovni dan digitalne razstrupitve. V okviru dogodka se spodbuja posameznike in skupnosti, da se odklopijo od tehnologije in se osebno ponovno povežejo s prijatelji in bližnjimi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Organizatorji se s svetovnim dnevom digitalne razstrupitve zavzemajo za odgovorno uporabo tehnologije. "S celostnim pristopom si svetovni dan digitalne razstrupitve prizadeva najti občutljivo ravnovesje med smiselnim digitalnim udejstvovanjem in ohranjanjem bistvenih človeških lastnosti v današnjem vse bolj digitaliziranem svetu," so zapisali v sporočilu za javnost.

Glavna vsebina letošnjega dogodka, ki ga organizira organizacija World Digital Detox Day, je v luči silovitega prodora umetne inteligence namenjena poudarku na ravnovesju med smiselnim digitalnim udejstvovanjem in ohranjanjem bistvenih človeških lastnosti, so pojasnili v skupnosti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta