Tragedija v Petrinji: Umrl prostovoljec, padel je s strehe, tudi 50-minutno oživljanje ni več pomagalo

Gr.G., VČ
03.01.2021 11:40
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Rušilni potres z magnitudo 6,2 je porušil ogromno stavb, veliko jih ne neprimernih za bivanje.
Andrej Petelinšek

Nekaj po deseti uri v nedeljo zjutraj je v Petrinji na Hrvaškem, ki jo je konec decembra stresel močan potres, umrl moški. Kot je po pisanju hrvaškega Telegrama sporočila policija, je med deli padel s strehe. Tragično ponesrečeni 57-letnik je bil prostovoljec, ki je pomagal odstranjevati posledice potresa.

Jutarnji list je poročal, da naj bi šlo za nekdanjega pripadnika vojaških specialnih enot, ki je oškodovanim v potresu tudi dal na razpolago lastno kamp prikolico.

Prvi je bil pri ponesrečenem zagrebški gasilec Marko Adamčić. Skupaj s kolegom in z naključno mimoidočo medicinsko sestro so ga izmenično poskušali oživiti, po 50 minutah pa so se morali predati. 

"Na tragedije se ne moreš navaditi," je za Jutarnji povedal Adamčić. Nemočen je bil v nedeljo, poražen, pravi, ker nesrečnemu človeku ni mogel pomagati.

Zagrebške gasilce je torkov veliki potres ujel med saniranjem po prvem tresenju tal v Petrinji dan prej.

"Dež je lil. Nebo se je odprlo, pa ni nihče šel pod streho in na toplo," je pretresen opisoval občutke marsičesa hudega vajeni načelnik v gasilski brigadi mesta Zagreb.   

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta