Trump o svojih izgubah v preteklosti: Te smo prikazovali zaradi davkarije

M.R.
08.05.2019 19:45

Ameriški časopis The New York Times (NYT) je objavil članek o tem, kako uspešen poslovnež je v resnici ameriški predsednik.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Donald Trump 
Reuters

Donald Trump izkoristi skoraj vsako priložnost, da poudari uspeh svojega poslovnega imperija. New York Times pa ga je v članku spomnil, da ves čas pa že ni šlo tako perfektno. 
Najmanj eno desetletje v 80. in 90. letih prejšnjega stoletja je po pisanju NYT prideloval izgube. "Leto za letom je Trump izgubil več denarja kot kateri koli drug ameriški davkoplačevalec," so zapisali pri časopisu in dodali, da ta trditev sloni na podatkih davčne službe. 
Njegovo glavno podjetje je samo v letih 1990 in 1991 pridelalo za več kot 250 milijonov dolarjev izgube vsako leto. In ta izguba je bila več kot še enkrat višja od izgube najbližjega izgubaša pri davčni službi v teh letih. "Trump je izgubil toliko denarja, da se je lahko izognil plačilu davka na prihodke v kar 8 od 10 let," je zapisal NYT. 
In Trump je na Twitterju temu danes pritrdil. "Zaradi davkov bi vedno rad prikazoval izgube in skoraj vsi nepremičninarji so to počeli in se potem pogajali z bankami. To je bil šport," je zapisal ameriški predsednik, nato pa v nadaljevanju članek NYT v svojem slogu označil za lažno novico ("Fake News"). 
Pojasnil je tudi, da pri velikem delu teh izgub ni šlo za denarne zadeve. To se je smatralo kot davčne olajšave, do katerih si bil upravičen tudi ob gradnji ali kupovanju, je še dodal Trump. 
{twitter}https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1126078423816921092{/twitter}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta