Ukrajinska vojska močno napredovala na levem bregu Dnjepra?

STA, J.K.
19.11.2023 15:52

Če bodo te navedbe potrjene, bi bil to največji prodor ukrajinske vojske proti ruskim silam v nekaj mesecih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Ukrajinska vojska, ki je v minulih dneh poročala o zavzetju položajev na levem bregu Dnjepra, je danes sporočila, da je rusko vojsko potisnila nekaj kilometrov globoko na levi breg, ki ga sicer zasedajo ruske sile. Po besedah tiskovne predstavnice ukrajinske vojske Natalije Gumenjuk se "preliminarne številke gibljejo od tri do osem kilometrov".

Če bodo te navedbe potrjene, bi bil to največji prodor ukrajinske vojske proti ruskim silam v nekaj mesecih. Gumenjuk sicer ni navedla, ali ukrajinske sile popolnoma nadzorujejo to območje v južni regiji Herson ali pa se je ruska vojska umaknila pred napadi ukrajinskih enot. Rusija po besedah Gumenjuk nadaljuje topniško obstreljevanje na desnem bregu Dnjepra, pri čemer je število ruskih vojakov na tem območju ocenila na "nekaj deset tisoč". Ruske sile tudi nadaljujejo napade v smeri Avdijivke in Marijinke na vzhodu države, pri čemer naj bi ukrajinske sile večino napadov odbile, je še sporočil ukrajinski generalštab. Ukrajinska vojska je odbila tudi ruske napade v smeri Kupjanska, Bahmuta in Šahtjorska ter nadaljuje operacije južno od Bahmuta, poročajo tuje tiskovne agencije.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta