Ukrajinska vojska se je umaknila iz okrožja v mestu Časiv Jar

STA, A.L.
04.07.2024 11:42

Ukrajinska vojska je danes sporočila, da se je zaradi vdora ruskih sil umaknila iz enega od okrožij v mestu Časiv Jar v regiji Doneck.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mesto Časiv Jar, v katerem je nekoč živelo okoli 12.000 ljudi, se nahaja približno deset kilometrov od Bahmuta.
Reuters

Do umika prihaja po tem, ko je Rusija poročala, da je zavzela eno od okrožij v mestu. Prevzem nadzora nad celotnim mestom bi lahko pospešil napredovanje ruskih sil v regiji, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Zadrževanje okrožja Kanal, v katerega je vstopil sovražnik, je postalo nepraktično, saj je ogrožalo življenja naših vojakov. Položaji naših branilcev so bili uničeni. Poveljstvo pa se je odločilo za umik na bolje zaščitene in pripravljene položaje," je pojasnil tiskovni predstavnik ukrajinske vojske Nazar Vološin.

Rusija je v začetku tedna sporočila, da so njene sile zavzele eno od okrožij v mestu Časiv Jar v regiji Doneck na vzhodu Ukrajine, ki si jo je Moskva skupaj z regijami Lugansk, Herson in Zaporožje nezakonito priključila jeseni leta 2022.

Mesto Časiv Jar, v katerem je nekoč živelo okoli 12.000 ljudi, se nahaja približno deset kilometrov od Bahmuta, ki ga je Rusija lani zavzela po eni najdaljših in najbolj krvavih bitk med vojno v Ukrajini. Zavzetje Časiv Jara bi ruski vojski omogočilo nadaljnje napredovanje v regiji, zlasti proti bližnjima krajema Kostjantinivka in Kramatorsk.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta