Utrujen je od čakanja. Ker mu niso našli službe, je zapustil stranko

A.L.
03.07.2019 11:26

Po številnih neuspelih poskusih, da bi prišel do delovnega mesta, je Franolić sprejel odločitev, da izstopi iz stranke.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Predsednik HDZ Andrej Plenković
Reuters

Igor Franolić, magister prometnih znanosti, nogometni sodnik in nekdanji kandidat HDZ za župana Ludbrega je zapustil stranko, v kateri je bil 18 let. V največji hrvaški parlamentarni stranki je opravljal različne funkcije. Ob izstopu iz HDZ je dejal, da je razočaran nad rezultati, ki jih je dosegel HDZ v Ludbregu na zadnjih volitvah. A to naj ne bi bilo ključnega pomena za izstop.
Tisto, kar je Franolića posebej prizadelo, je osebna sabotaža, oviranje in kljubovanje s strani županijskega predsednika HDZ Anđelka Stričaka, je za Varaždinske vijesti dejal Igor Franolić. Ob tem je dodal, da je štiri leta trpel nadlegovanje, maltretiranje in represijo. Prikrajšan naj bi bil tudi za pravico do glasovanja ali kandidiranja na zadnjih parlamentarnih volitvah, vse to po ukazu iz HDZ.

Neuspele prijave na razpise

"Postal sem grožnja za HDZ-jevega predsednika Anđelka Stričaka. Kot v mnogo drugih primerih se je tudi tukaj zgodilo, da človeka, ki ga ne moreš ustrahovati in z njim manipulirati, preprosto izključiš iz stranke. Teče četrto leto, odkar sem na častnem razsodišču, a nikoli obsojen. Odvzel mi je vse pravice, ki izhajajo iz statuta stranke."
Franolić je hrvaškemu mediju zaupal, da utrujen od čakanja, saj se je dvakrat v zadnjih treh letih prijavil na razpis za člana uprave Hrvaških cest ali na druga delovna mesta, a vedno brez uspeha. "Prvi natečaj je bil razveljavljen, na drugem pa mi je postalo jasno, da sem izpadel zaradi medstrankarskega dogovora med HDZ in HNS. Na to mesto je prišel Alen Leverić, kljub temu, da so bile moje kvalifikacije in kompetence bistveno boljše," pripoveduje Franolić. 

"Ko je videl, da ne more narediti ničesar, je natečaj razveljavil"

"Lani sem se udeležil tudi razpisa za vodjo oddelka Hrvaških cest v Varaždinu. Ko je videl, da ne more narediti ničesar, s čimer bi preprečil moje imenovanje, je natečaj razveljavil. Tudi letos je bil ponovno napovedan isti razpis za vodjo Hrvaških cest v Varaždinu in spet - nekaj dni nazaj je bil razpis ponovno razveljavljen," je za Varaždinske novice povedal Igor Franolić.
Po številnih neuspelih poskusih, da bi prišel do delovnega mesta, je Franolić sprejel odločitev, da izstopi iz stranke. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta