V enajstih prodajalnah diskontne verige v zabojih banan našli 95 kilogramov kokaina

STA, A.L.
23.09.2024 17:20

Droga je bila verjetno pomotoma dostavljena v osrednje skladišče te verige, nato pa razposlana po njenih prodajalnah.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

V enajstih prodajalnah nemške diskontne verige na zahodu države so v zabojih banan skupno našli 95 kilogramov kokaina v vrednosti več kot sedem milijonov evrov, je danes sporočilo tožilstvo v mestu Mönchengladbach. Droga je bila verjetno pomotoma dostavljena v osrednje skladišče te verige, nato pa razposlana po njenih prodajalnah.

"Preiskovalci delajo na domnevi, da diskontna prodajalna ni bila pravi prejemnik pošiljke, ampak je blago prejela po pomoti," je sporočila policija, ne da bi navedla ime trgovske verige. Kot je še pojasnila, je bila pošiljka iz Južne Amerike raztovorjena v belgijskem pristanišču Antwerpen.

Droge so 10. septembra prvič odkrili zaposleni v dveh poslovalnicah diskonta v Mönchengladbachu. Kasnejše preiskave so odkrile pakete drog v drugih prodajalnah v Duisburgu, Krefeldu, Viersnu, Heinsbergu in Neussu, navaja nemška tiskovna agencija dpa.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta