V Grčiji med poplavami pogrešana mladoporočenca iz Gradca: Tam sta se poročila in preživljala medene tedne

A.L.
08.09.2023 11:47

Grška državna meteorološka služba je danes razglasila konec neurja Daniel, ki je med ponedeljkom in četrtkom prineslo rekordne količine padavin. Med pogrešanimi tudi avstrijski par.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

V Grčiji, ki so jo ta teden prizadele katastrofalne poplave, so številne vasi še vedno odrezane od sveta. Reševalci si medtem še vedno prizadevajo spraviti na varno prebivalce poplavljenih krajev. Kot je danes za televizijo ERT News dejal tiskovni predstavnik gasilcev, so doslej rešili že skoraj 2000 ljudi, piše STA. Število mrtvih narašča, več ljudi pa je pogrešanih, vključno z avstrijskima mladoporočencema.

Kot poroča BBC, gre za par iz Gradca, ki se je poročil kmalu po tem, ko je prispel v Grčijo, kjer sta preživljala tudi medene tedne. Avstrijski par se je odločil, da se skrije v bungalov, ki ga je najel za čas počitnic, je povedal lastnik nastanitve Thanasis Samaras, ki se je skupaj z drugimi gosti med poplavami zatekel višje, enako so svetovali tudi mladoporočencema. Kot kaže, opozoril nista upoštevala, za njima pa se je izgubila vsaka sled.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta