V izraelskem napadu na južni Libanon ubitih več borcev Hezbolaha

STA, A.L.
09.01.2024 13:14

V izraelskem napadu z brezpilotnim letalnikom na položaje proiranskega šiitskega gibanja Hezbolah v južnem Libanonu so bili danes ubiti najmanj trije borci gibanja, je sporočila skupina.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V izraelskem napadu z dronom je bil sicer v ponedeljek ubit višji vojaški poveljnik Hezbolaha Visam al Tavil, ki naj bi vodil elitno enoto gibanja, imenovano Radvan.
EPA

V odziv je gibanje napadlo izraelsko oporišče na severu Izraela, vendar naj žrtev in večje škode ne bi bilo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Po navedbah Hezbolaha in libanonskih varnostnih virov je v okviru napada izraelski dron streljal na vozilo gibanja. V odziv je skupina z brezpilotnimi letalniki napadla izraelsko oporišče v kraju Safed na severu Izraela.

Po navedbah izraelskih medijev je eksplozija enega od dronov, ki ga zračna obramba ni prestregla, povzročila materialno škodo. Spletni portal katarske televizije Al Jazeera medtem navaja, da baza Safed škode ni utrpela. V odziv na napad je sicer izraelska vojska izvedla nove zračne napade na lokacije, od koder so bili droni izstreljeni.

Pred tem je Hezbolah prevzel odgovornost za raketne napade na izraelske vojaške postojanke na obmejnem območju med državama. V odziv naj bi izraelske sile obstreljevale več vasi na jugu Libanona, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Ni jasno, kdaj točno so se omenjeni raketni napadi zgodili.

V izraelskem napadu z dronom je bil sicer v ponedeljek ubit višji vojaški poveljnik Hezbolaha Visam al Tavil, ki naj bi vodil elitno enoto gibanja, imenovano Radvan.

Napad se je zgodil v času naraščajočih bojazni, da bi se vojna z območja Gaze lahko razširila na celoten Bližnji vzhod, potem ko je bil minuli teden v libanonski prestolnici Bejrut ubit drugi človek Hamasa Saleh al Aruri ter šest drugih voditeljev in pripadnikov palestinskega gibanja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta